You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/141164
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAbreu, Magno Luiz-
dc.contributor.authorBicudo, Silvio José-
dc.contributor.authorCurcelli, Felipe-
dc.contributor.authorAguiar, Eduardo Barreto-
dc.contributor.authorBrachtvogel, Elizeu Luiz-
dc.date.accessioned2016-07-07T12:37:08Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T21:45:30Z-
dc.date.available2016-07-07T12:37:08Z-
dc.date.available2016-10-25T21:45:30Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifierhttp://revistas.fca.unesp.br/index.php/rat/article/view/1106-
dc.identifier.citationRevista Raízes e Amidos Tropicais, v. 6, p. 77-82, 2010.-
dc.identifier.issn1808-981X-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/141164-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/141164-
dc.description.abstractThis essay aimed to evaluate of the effects of alternative herbicides applied on a commercial level in cassava crop in the mass end of the roots The experiments were conducted in Botucatu / SP, Brazil, in a clay soil and São Manuel / SP, Brazil, in sandy soil, in 2008 croprowing season. The treatments was combinated in a 11 X 2 factorial (11 herbicides and 2 varieties) and disposed in a randomized block design. The treatments the herbicides tested was ametryne (1000g ha-1 ), clomazone (500 g ha-1 ), ametryne + clomazone (750 + 500 g ha-1 ) and atrazine (500 g ha-1 ) applied in pre-emergence of cassava,haloxyfof-methyl (48 g ha-1 ), sethoxydim (200 g ha-1 ), fluazifop-p-butyl (100 g ha-1 ), quizalofop-p-ethyl (75 g ha-1 ), fomezafen (225 g ha-1 ) and bentazon (720 g ha-1 ), applied post-emergence of culture as well as an control untreated end two varieties IAC14 and IAC576-70. For the implementation it was used a backpack sprayer, pressurized CO2 and equipped with bar application with five Teejet XR 110 02vs spaced at 0.50 m, with consumption volume of 200 L ha-1 of water. The material was processed in the laboratory for extraction of starch from CERAT (Centre for Tropical Root Starches UNESP / Botucatu). The starch content was found are the same industries that can extract. The starch content was unaffected in both varieties and environments studied.en
dc.description.abstractO objetivo deste trabalho é avaliar os efeitos das alternativas de herbicidas aplicadas em nível comercial na cultura da mandioca no balanço de massa final das raízes. O experimento foi instalado nos municípios de Botucatu/SP e São Manuel/SP, no ano agrícola de 2008. Os herbicidas utilizados foram: ametrine (1000g ha-1 ), clomazone (500g ha-1 ), ametrine + clomazone (750 + 500g ha-1 ) e Atrazine (500g ha-1 ), aplicados logo após o plantio em pré-emergência da mandioca e haloxyfof-methil (48 g ha-1 ), sethoxydim (200 g ha-1 ), fluazifop-p-butil (100 g ha-1 ), quizalofop-p-ethil (75 g ha-1 ), fomezafem (225 g ha-1 ) e bentazon (720 g ha-1 ), aplicados sob pós emergência, além de uma testemunha sem aplicação e outra mantida com mato. Foi utilizado o delineamento em blocos ao acaso com quatro repetições. Utilizou-se um pulverizador costal, pressurizado a CO2 e equipado com barra de aplicação com cinco pontas Teejet XR 110 02VS, com um consumo de calda de 200 L ha-1 . O material foi processado no laboratório de extração de amidos do CERAT (Centro de Raízes e Amidos Tropicais da UNESP/BOTUCATU). Os teores de amido encontrados são os mesmos que as indústrias conseguem extrair. O teor de amido não foi afetado em ambas as variedades e ambientes estudados.pt
dc.format.extent77-82-
dc.language.isopor-
dc.sourceCurrículo Lattes-
dc.subjectManihot esculentaen
dc.subjectPhytotoxicityen
dc.subjectMass balanceen
dc.subjectManihot esculentapt
dc.subjectFitotoxicidadept
dc.subjectBalanço de massapt
dc.titleEfeitos das alternativas de herbicidas aplicados em nível comercial na cultura da mandioca no balanço de massa final das raízespt
dc.title.alternativeEffects of alternative level of herbicides applied in trade in culture of cassava on the final mass balance of rootsen
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista, Departamento de Produção e Melhoramento Vegetal, Faculdade de Ciências Agronômicas de Botucatu-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileISSN1808-981X-2010-06-77-82.pdf-
dc.relation.ispartofRevista Raízes e Amidos Tropicais-
dc.identifier.lattes1938995897164854-
dc.identifier.lattes6264826848189770-
dc.identifier.lattes3632313056549978-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.