Please use this identifier to cite or link to this item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/142053
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Prado, Bruno Padovês do | - |
dc.contributor.author | Carvalho, Abrahão Lincoln Moreira | - |
dc.contributor.author | Silva, Loraynne Lopes da | - |
dc.contributor.author | Mendes, Samuel Gabriel | - |
dc.contributor.author | Diniz, Victor Ferreira Máximo | - |
dc.contributor.author | Delvizio, Ivanir Azevedo | - |
dc.contributor.author | Conti, Andrea Cressoni de | - |
dc.date.accessioned | 2016-08-04T13:34:12Z | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-25T21:47:30Z | - |
dc.date.available | 2016-08-04T13:34:12Z | - |
dc.date.available | 2016-10-25T21:47:30Z | - |
dc.date.issued | 2015-09-24 | - |
dc.identifier | http://200.145.6.205/index.php/congressoextensao/8congressoextensao/paper/view/1035 | - |
dc.identifier.citation | 8º Congresso de extensão universitária da UNESP, p. 1-8, 2015. | - |
dc.identifier.issn | 2176-9761 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/142053 | - |
dc.identifier.uri | http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/142053 | - |
dc.description.abstract | The aim of this paper is to provide a preliminary analysis of the psychosocial development of elderly people by means of the course of Gastronomy offered at the campus of UNESP – São Paulo State University, in the city of Rosana, São Paulo State, where the project UNATI – University Open to the Elderly People is carried out. Based on the analysis of data obtained by applying a questionnaire, we will discuss how the gastronomy course affects social and psychological aspects of the elderly life and contributes to a healthier nutrition by means of nutritional education. | en |
dc.description.abstract | O artigo tem como finalidade fazer uma análise preliminar do desenvolvimento psicossocial da terceira idade a partir do curso de gastronomia oferecido no Campus UNESP – Universidade Estadual Paulista “Julio de Mesquita Filho, do município de Rosana-SP, onde é desenvolvido no projeto de extensão UNATI – Universidade Aberta à Terceira Idade, e, com base na análise obtida a partir da aplicação de questionários objetivos, discutir como o curso de gastronomia afeta desde o convívio social e psicológico do idoso, até a melhora de uma nutrição mais saudável por meio da educação alimentar. | pt |
dc.description.sponsorship | Pró-Reitoria de Extensão Universitária (PROEX UNESP) | - |
dc.format.extent | 1-8 | - |
dc.language.iso | por | - |
dc.publisher | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
dc.source | PROEX | - |
dc.subject | Gastronomy | en |
dc.subject | Elderly | en |
dc.subject | Psychosocial development | en |
dc.subject | Gastronomia | pt |
dc.subject | Terceira idade | pt |
dc.subject | Desenvolvimento psicossocial | pt |
dc.title | Análise preliminar do desenvolvimento psicossocial da terceira idade no curso de gastronomia da UNATI: campus de Rosana-SP | pt |
dc.type | outro | - |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Câmpus Experimental de Rosana, Departamento de Turismo, Rosana, SP, Brasil | - |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Câmpus Experimental de Rosana, Departamento de Engenharia de Energia, Rosana, SP, Brasil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Câmpus Experimental de Rosana, Departamento de Turismo, Rosana, SP, Brasil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Câmpus Experimental de Rosana, Departamento de Engenharia de Energia, Rosana, SP, Brasil | - |
dc.rights.accessRights | Acesso aberto | - |
dc.identifier.file | ISSN2176-9761-2015-01-08-prado.pdf | - |
dc.relation.ispartof | Congresso de extensão universitária da UNESP | - |
Appears in Collections: | Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp |
There are no files associated with this item.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.