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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/21906
Título: 
Influence of Fluid Concentration on the Elevation of Boiling Point of Blackberry Juice
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade de São Paulo (USP)
  • Natl Univ Colombia
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1094-2912
Financiador: 
  • Instituto Colombiano para el Desarrollo de la Ciência y la Tecnologia-Colciencias
  • Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
Número do financiamento: 
  • CNPq: 474626/2004-0
  • CNPq: 491504/2004-7
Resumo: 
The rise in boiling point of blackberry juice was experimentally measured at soluble solids concentrations in the range of 9.4 to 58.4Brix and pressures between 4.9 103 and 9.0 104 Pa (abs.). Different approaches to representing experimental data, including the Duhring's rule, a model similar to Antoine equation and other empirical models proposed in the literature were tested. In the range of 9.4 to 33.6Brix, the rise in boiling point was nearly independent of pressure, varying only with juice concentration. Considerable deviations of this behavior began to occur at concentrations higher than 39.1Brix. Experimental data could be best predicted by adjusting an empirical model, which consists of a single equation that takes into account the dependence of rise in boiling point on pressure and concentration.
Data de publicação: 
1-Jan-2008
Citação: 
International Journal of Food Properties. Philadelphia: Taylor & Francis Inc, v. 11, n. 4, p. 865-875, 2008.
Duração: 
865-875
Publicador: 
Taylor & Francis Inc
Palavras-chaves: 
  • Evaporation
  • Concentration
  • Pressure
  • Blackberry juice
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1080/10942910701671273
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/21906
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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