You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/26754
Title: 
Acumulação de micronutrientes pelo sorgo sacarino
Other Titles: 
Accumulation of micronutrients by sweet sorghum under field conditions
Author(s): 
Institution: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade de São Paulo (USP)
ISSN: 
0071-1276
Abstract: 
  • Amostras de plantas de dois cultivares de sorgo sacarino (Brandes e Rio) cultivados em um Latossol Roxo, foram colhidas de 20 em 20 dias, e foram realizadas analises de B, Cu, Fe, Mn e Zn nas diversas partes da planta. Os estádios fisiológicos em que ocorreram as maiores velocidades de absorção não foram coincidentes para os dois cultivares para a maioria dos micronutrientes. Osorgo sacarino demonstrou uma alta absorção de Fe na fase de crescimento vegetativo para a cv. Rio (35 g/ha dia) e na fase do emborrachamento até florescimento para o cultivar Brandes (47 ,5 g/ha dia).
  • Samples of two cultivars of sweet sorghum (Brandes and Rio) grown on a Dark Red Latosol (Latossolo Roxo, Barra Bonita, SP.) were collected at intervals of 20 days during their life cycle and the contents of micronutrients were determined by routine procedures. Usually the physiological stages in which the rate of absorption was higher were not the same for both varieties.
Issue Date: 
1-Jan-1981
Citation: 
Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz. Universidade de São Paulo (USP), Escola Superior de Agricultura, v. 38, n. 1, p. 243-256, 1981.
Time Duration: 
243-256
Publisher: 
Universidade de São Paulo (USP), Escola Superior de Agricultura
Source: 
http://dx.doi.org/10.1590/S0071-12761981000100019
URI: 
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/26754
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.