Please use this identifier to cite or link to this item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/29599
- Title:
- EFEITO do GA3 NA GERMINAÇÃO DE SEMENTES DE KIWI (Actinidia chinensis Planch.)
- THE EFFECT of GIBBERELLIC ACID on KIWI (Actinidia chinensis Pl.) SEED GERMINATION
- UNITAU
- Universidade Estadual Paulista (UNESP)
- Serviço de Produção de Sementes de Taubaté
- 0103-9016
- Com o objetivo de analisar a aplicação de ácido giberélico (GA3) na germinação de sementes de Actinidia chinensis Pl, sementes foram extraídas de frutos maduros, lavadas e secas à sombra, recebendo os seguintes tratamentos: T1 - estratificação (5oC por 2 semanas); T2 - testemunha; T3 - GA3 à 50 mg.L-1 ; T4 - GA3 à 100 mg.L-1 e T5 - GA3 à 150 mg.L-1. Durante a primeira semana o substrato dos tratamentos T3, T4 e T5 foi umedecido com GA3. O tratamento mais efetivo para aumentar a porcentagem de germinação e diminuir o tempo médio de germinação foi com 150 mg.L-1 de GA3.
- To evaluate the effect of gibberellic acid on seed germination of Actinidia chinensis Pl, kiwi seeds were removed from ripe fruits, washed and dried in the shade. The following treatments were imposed: T1 - stratification (5oC for 2 weeks); T2 - control; T3 - 50 mg.L-1 of GA3; T4 - 100 mg.L-1 of GA3 and T5 - 150 mg.L-1 of GA3. During the first week, the substrate in treatments T3, T4 and T5 was moistened with GA3. The most effective treatment to increase the percentage of germination and reduce the average medium time of germination was 150 mg.L-1 GA3.
- 1-Jan-1999
- Scientia Agricola. São Paulo - Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz, v. 56, n. 1, p. 9-12, 1999.
- 9-12
- Universidade de São Paulo (USP), Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz (ESALQ)
- Actinidia chinensis
- porcentagem de germinação
- tempo médio de germinação
- Actinidia chinensis Pl.
- GA3
- germination rate
- seed
- http://dx.doi.org/10.1590/S0103-90161999000100002
- Acesso aberto
- outro
- http://repositorio.unesp.br/handle/11449/29599
There are no files associated with this item.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.