Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/33720
Título: 
Modeling thermal conductivity, specific heat, and density of milk: A neural network approach
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Federal de Viçosa (UFV)
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1094-2912
Resumo: 
The accurate determination of thermophysical properties of milk is very important for design, simulation, optimization, and control of food processing such as evaporation, heat exchanging, spray drying, and so forth. Generally, polynomial methods are used for prediction of these properties based on empirical correlation to experimental data. Artificial neural networks are better Suited for processing noisy and extensive knowledge indexing. This article proposed the application of neural networks for prediction of specific heat, thermal conductivity, and density of milk with temperature ranged from 2.0 to 71.0degreesC, 72.0 to 92.0% of water content (w/w), and 1.350 to 7.822% of fat content (w/w). Artificial neural networks presented a better prediction capability of specific heat, thermal conductivity, and density of milk than polynomial modeling. It showed a reasonable alternative to empirical modeling for thermophysical properties of foods.
Data de publicação: 
1-Nov-2004
Citação: 
International Journal of Food Properties. New York: Marcel Dekker Inc., v. 7, n. 3, p. 531-539, 2004.
Duração: 
531-539
Publicador: 
Marcel Dekker Inc
Palavras-chaves: 
  • milk
  • thermophysical properties
  • modeling
  • neural network
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1081/JFP-120040207
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/33720
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.