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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/33903
Título: 
Effect of chemical pretreatment on the physical properties of dehydrated grapes
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0737-3937
Resumo: 
The effects of chemical pretreatment and air drying temperature on drying kinetics, shrinkage, density and rehydration ratio of grapes were determined at various moisture contents. It was observed that the chemical pretreatment employed - a solution of 2% CaCO3 with 0 to 3% ethyl oleate - increased considerably the drying rate. It was established that the shrinkage increased with drying temperature between 40 to 80 degrees C and decreased with increasing concentration of ethyl oleate in the chemical pretreatment solution.
Data de publicação: 
1-Jan-1999
Citação: 
Drying Technology. New York: Marcel Dekker Inc., v. 17, n. 6, p. 1215-1226, 1999.
Duração: 
1215-1226
Publicador: 
Marcel Dekker Inc
Palavras-chaves: 
  • density
  • drying
  • grape
  • pretreatment
  • rehydration ratio
  • shrinkage coefficient
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1080/07373939908917606
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/33903
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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