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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/39059
Título: 
Pesticide residues in artichokes: Effect of different head shape
Autor(es): 
Instituição: 
  • CTR REG AGR SPERIMENTALE
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0360-1234
Resumo: 
Residues of three pesticides (dimethoate, parathion, and pyrazophos) in two artichoke cultivars, Masedu and Spinoso sardo, were investigated. The amount of pesticides in artichokes was greatly affected by the head shape. In the case of the calix-shaped Masedu artichoke, the residues in whole heads at commercial ripening were on average about twice higher than those of the pagoda-shaped Spinoso sardo artichoke. In the heart this ratio was 4 to 42 times greater. Residue decay rates were very fast, mainly owing to the dilution effect due to head growth.
Data de publicação: 
1-Jan-1996
Citação: 
Journal of Environmental Science and Health Part B-pesticides Food Contaminants and Agricultural Wastes. New York: Marcel Dekker Inc., v. 31, n. 6, p. 1189-1199, 1996.
Duração: 
1189-1199
Publicador: 
Marcel Dekker Inc
Palavras-chaves: 
  • artichokes
  • dimethoate
  • parathion
  • pyrazophos
  • residues
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1080/03601239609373061
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/39059
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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