Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/5589
Registro de metadados completo
Campo DC | Valor | Idioma |
---|---|---|
dc.contributor.author | Silva Junior, Tadeu Antônio Fernandes da | - |
dc.contributor.author | Negrao, Djanira Rodrigues | - |
dc.contributor.author | Itako, Adriana Terumi | - |
dc.contributor.author | Soman, José Marcelo | - |
dc.contributor.author | Maringoni, Antonio Carlos | - |
dc.date.accessioned | 2014-05-20T13:20:14Z | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-25T16:41:49Z | - |
dc.date.available | 2014-05-20T13:20:14Z | - |
dc.date.available | 2016-10-25T16:41:49Z | - |
dc.date.issued | 2012-07-01 | - |
dc.identifier | http://dx.doi.org/10.4454/JPP.FA.2012.025 | - |
dc.identifier.citation | Journal of Plant Pathology. Pisa: Edizioni ETS, v. 94, n. 2, p. 331-337, 2012. | - |
dc.identifier.issn | 1125-4653 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/5589 | - |
dc.identifier.uri | http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/5589 | - |
dc.description.abstract | The survival of Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens was evaluated as free cells in the soil, under laboratory conditions, and on infected bean residues retained on the soil surface or buried 20 cm deep, in 2008 and 2009. Free bacterial cells survived in the soil between two and 16 days. Survival was influenced by soil type, moisture and incubation temperature of the samples. In field tests, climatic conditions and incorporation of infected crop residues influenced bacterial survival the most. C. flaccumfaciens pv. flaccumfaciens survived up to 240 days on bean residues retained on the soil surface, but 30 days only when these were incorporated 20 cm deep into the soil. Because C. flaccumfaciens pv. flaccumfaciens-infected bean debris can be an important source of inoculum, soil incorporation of crop residues and rotation using non host crops for the pathogen are recommended to prevent disease epidemics. | en |
dc.description.sponsorship | Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) | - |
dc.description.sponsorship | Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES) | - |
dc.description.sponsorship | Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq) | - |
dc.format.extent | 331-337 | - |
dc.language.iso | eng | - |
dc.publisher | Edizioni ETS | - |
dc.source | Web of Science | - |
dc.subject | Bacteria | en |
dc.subject | Bean bacterial wilt | en |
dc.subject | Phaseolus vulgaris | en |
dc.subject | Epidemiology | en |
dc.title | Survival of Curtobacterium flaccumfaciens pv. flaccumfaciens in soil and bean crop debris | en |
dc.type | outro | - |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Ciências Agronômicas (FCA), Departamento de Produção e Melhoramento Vegetal, Botucatu, SP, Brasil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Ciências Agronômicas (FCA), Departamento de Produção e Melhoramento Vegetal, Botucatu, SP, Brasil | - |
dc.identifier.doi | 10.4454/JPP.FA.2012.025 | - |
dc.identifier.wos | WOS:000309488800008 | - |
dc.rights.accessRights | Acesso restrito | - |
dc.relation.ispartof | Journal of Plant Pathology | - |
Aparece nas coleções: | Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp |
Não há nenhum arquivo associado com este item.
Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.