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Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/65037
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DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorJobim, Clóves Cabreira-
dc.contributor.authorReis, Ricardo Andrade-
dc.contributor.authorDe Andrade Rodrigues, Luis Roberto-
dc.contributor.authorSchocken-Iturrino, Ruben Pablo-
dc.date.accessioned2014-05-27T11:18:12Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T18:14:19Z-
dc.date.available2014-05-27T11:18:12Z-
dc.date.available2016-10-25T18:14:19Z-
dc.date.issued1997-02-01-
dc.identifierhttp://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4625-
dc.identifier.citationPesquisa Agropecuaria Brasileira, v. 32, n. 2, p. 201-204, 1997.-
dc.identifier.issn0100-204X-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/65037-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/65037-
dc.description.abstractThis experiment was carried out in the Microbiology Laboratory of UNESP-Jaboticabal, to evaluate the different species of microorganisms in high-moisture corn grain silage. The treatments were five percentages of corn cob in the silage (0, 5, 10, 15 and 20% DM) and four sampling periods after the opening of the silos (0, 2, 4 and 6 days), using a factorial arrangement in randomized block design with three replications. The growth of Lactobacillus was higher (P<0.01) in the silage prepared only with grains in relation to the other treatments. The presence of Clostridium differed (P<0.01) among the treatments, with values ranging from 1.30 and 3.32 log CFU/g of silage. It was concluded that the population of Lactobacillus was satisfactory to obtain a good fermentation of the silages, and the presence of corn cob facilitated the development of Clostridium and also of yeast and Enterobacteriaceae after the silos were opened.en
dc.description.abstractAvaliou-se, na Universidade Estadual Paulista (UNESP) em Jaboticabal, a presença de microrganismos nas silagens de grãos úmidos de milho. Os tratamentos constaram de cinco percentagens de sabugo na silagem (0, 5, 10, 15 e 20% na matéria verde) e quatro períodos de amostragem após a abertura dos silos (0, 2, 4 e 6 dias), em esquema fatorial, num delineamento inteiramente casualizado, com três repetições. O crescimento de lactobacilos foi maior na silagem exclusiva de grãos. A presença de clostrídeos diferiu entre os tratamentos, com valores entre 1,30 e 3,32 log UFC/g de silagem. A presença de leveduras e enterobactérias aumentou em função das proporções de sabugo e dos períodos de amostragem. A população de lactobacilos foi satisfatória para uma boa fermentação das silagens, e a presença do sabugo favoreceu o desenvolvimento de clostrídeos, leveduras e enterobactérias após a abertura dos silos.pt
dc.format.extent201-204-
dc.language.isopor-
dc.sourceScopus-
dc.subjectClostridium-
dc.subjectEnterobacteria-
dc.subjectLactobacillus-
dc.subjectSampling-
dc.subjectYeast-
dc.subjectenterobacteria-
dc.subjectEnterobacteriaceae-
dc.subjectZea mays-
dc.titlePresença de microrganismos na silagem de grãos úmidos de milho ensilado com diferentes proporções de sabugopt
dc.title.alternativeMicroorganisms in the high-moisture corn grain silage with different proportions of the coben
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual de Maringá (UEM)-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.description.affiliationDep. Zoot. Univ. Estadual de Maringá, Av. Colombo, 3690, CEP 87020-900 Maringá, PR-
dc.description.affiliationDep. Nutr. Animal e Pastagens Universidade Estadual Paulista, Rod. Carlos Tonnani Km 5, CEP 14870-000 Jaboticabal, SP-
dc.description.affiliationDep. Nutr. Animal e Pastagens UNESP-
dc.description.affiliationDep. Microbiologia UNESP-
dc.description.affiliationUnespDep. Nutr. Animal e Pastagens Universidade Estadual Paulista, Rod. Carlos Tonnani Km 5, CEP 14870-000 Jaboticabal, SP-
dc.description.affiliationUnespDep. Nutr. Animal e Pastagens UNESP-
dc.description.affiliationUnespDep. Microbiologia UNESP-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.file2-s2.0-0031506291.pdf-
dc.relation.ispartofPesquisa Agropecuária Brasileira-
dc.identifier.scopus2-s2.0-0031506291-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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